Saturday, November 20, 2010

Mengurut Zakar Melalui Persetubuhan

Mengurut Zakar Melalui Persetubuhan

Zakar adalah anggota tubuh yang sukar dikawal oleh minda. Adalah sukar bagi lelaki normal untuk memerintahkan zakarnya menegang mengikut sesuka hati. Ereksi atau ketegangan zakar antara lain digerakkan oleh deria penglihatan, sentuhan dan bau yang menghantar mesej ke otak untuk merembes hormon jantan dan seterusnya mengeraskan zakar untuk tegak kerana terangsang atau berahi apabila bersama perempuan.

 

Oleh kerana saiz, tahap kekerasan dan bentuk zakar merupakan faktor-faktor bagi memudahkan isteri mencapai klimaks dan inzal, maka disebutkan bahawa teknik mengurut zakar pada liang faraj isteri adalah satu latihan yang perlu dipelajari oleh suami.

 

Salah satu cara bagi memuaskan isteri ialah dengan membuat faraj isteri dapat merasakan zakar mengurut dan mengusap keseluruhan liang faraj atau vagina dalam setiap dayungan. Ini akan hanya dapat dilakukan apabila suami dapat mengawal kepala zakarnya agar boleh kembang dan kuncup apabila dikehendaki.

 
Tekniknya ialah seperti berikut :

 

* dayungan masuk – kuncupkan kepala zakar apabila menusuk ke dalam faraj

* dayungan keluar – kembangkan kepala zakar apabila menarik zakar dari faraj

 

Melalui cara yang disebutkan tadi, isteri akan merasa seluruh urat-urat di dalam farajnya dibelai dan diusap oleh zakar, dan ini akan memberi nikmat dan kelazatan seks yang tidak terhingga pada isteri.

 

Cara melatih zakar untuk responsif kembang-kuncup ialah melalui urutan dan perlu disertai dengan kaedah pernafasan tertentu. Ketika bangun pagi, semasa zakar masih tegang, ambil sedikit Wild-X Gen 2 dan gosokkan pada tapak tangan supaya panas. Tuam tapak tangan pada bahagian pinggang dan urut dari hala atas ke bawah.

Teknik Mengurut Zakar

Amalan mengurut zakar memang terdapat dalam tradisi masyarakat Melayu lama. Amalan ini dikatakan telah dibawa oleh pedagang Arab ke Tanah Melayu. Telah tersebut dalam kitab Rawd-At-Tirr karangan Sheikh Nefzawi seorang penasihat istana kerajaan Arab-Tunisia di abad ke-17, berkenaan kaedah membesarkan saiz zakar melalui urut.

 

Nota : penderita sakit kencing manis [ diabetes ] pada tahap kritikal tidak digalakkan untuk mengurut zakar.

 

1. Tujuan mengurut zakar


Terdapat beberapa pendekatan serta tujuan mengurut zakar :

* bagi mengubati tanda-tanda awal penyakit mati pucuk dan lemah tenaga batin

* untuk mengatasi masalah pancutan awal atau ejakulasi pramatang

* tujuan membesarkan dan memanjangkan zakar. Menurut ilmu tabib Cina, zakar boleh ditambah saiz sehingga 1 hingga 2 inci. Namun rawatan urut Melayu dan kitab-kitab Arab mencatat bahawa saiz boleh ditambah sehingga 4 inci. Malahan ahli Yoga India ada yang mampu memanjangkan zakar sehingga 14-inci!

* bagi meningkatkan keampuhan dan keupayaan zakar – supaya zakar menegak lebih tegar dan galak, condong ke atas dan timbul urat-urat zakar serta kepala zakar kembang dengan garang seperti singa apabila menghadapi isteri ketika perstubuhan.

* mengurut zakar untuk meredakan gejolak nafsu – terutama kepada lelaki bujang atau suami yang berjauhan dari isteri (tanpa menumpahkan air mani) serta mengelak dari maksiat zina.

* sebagai latihan untuk menghadapi situasi sebenar persetubuhan. Urut zakar dengan latihan pernafasan tertentu boleh membantu suami mengawal kepala zakar untuk mengembang dan menguncup untuk kepuasan jimak pihak isteri. Sekaligus amalan urut ini berfungsi membantu ketahanan suami dalam senggama dan jimak.

 

2. Kaedah Mengurut zakar

Ada pelbagai kaedah mengurut zakar yang meliputi cara mengurut, kawasan tubuh badan yang diurut, minyak atau alat yang digunakandan peraturan tempoh waktu amalan urut dilakukan, malahan ada yang menggunakan jampi serapah seperti dalam amalan dukun Melayu.

 

Berikut ini adalah koleksi kaedah urut zakar seperti yang diamalkan oleh masyarakat tradisi Melayu-Arab yang diturunkan kepada anak daripada bapa apabila anak lelaki mula mencapai umur baligh. Ianya adalah Rahsia yang perlu diketahui oleh setiap lelaki yang mengambil berat akan kesihatan fizikal zakarnya.

 

* Mengeraskan Zakar Sebelum tidur ambil sedikit minyak urut dan gosokkan dengan laju pada tapak tangan untuk memanaskannya apabila mengurut. Letakkan sedikit minyak tersebut pada jari-jari tangan dan urut kelengkang ia itu antara dubur ke telur zakar (seakan-akan Istibra selepas kencing). Tekan sedikit dan pastikan anda urut sehala saja, yakni dari dubur mengarah ke telur zakar. Lakukan sebanyak 7 kali. Ada juga amalan yang disertai dengan zikir-zikir tetentu, seperti contohnya wafaq berikut:

Ya Qadim

Ya Daim

Ya Ahad

Ya Wahid

Ya Samad

Ya Allah – Ya Allah – Ya Allah

Ya Qahar – Ya Qahar – Ya Qahar

Lailaha il'aLlah hu Wahidul Qahar

 

Kesan dari amalan ini akan dapat dilihat pada malam itu juga, di mana zakar akan menegang dengan galak sekitar 3 pagi sehingga waktu solat subuh. Amalkan ia kalau boleh pada setiap malam sebelum anda tidur terutama ketika cuaca sejuk supaya ligament dan urat-urat zakar berada pada tahap kecergasan yang terbaik.

 

* Urut untuk Memecahkan Lemak & Angin pada batang Zakar

  Semasa bangun dari tidur, selatkan pangkal batang zakar [ kawasan yang berhampiran dengan bumi zakar ] menggunakan jari telunjuk dan jari tengah tangan kanan atau tangan kiri. Hujung jari-jari itu menekan ke bumi zakar sambil mengurut-urutnya ke atas dan ke bawah.

 

Lakukan selama kira-kira 2 minit atau hitungan 99-kali. Lakukan pada setiap pagi kerana amalan ini akan memecahkan lemak dan angina dari berkumpul pada pangkal zakar. Ianya juga dapat mengelakkan dari berlakunya tersimpul urat buah zakar apabila usia meningkat tua.

 

* Menahan Mani

 

Menurut kitab Tajul Muluk dan Rawd-at-Tirr, mengurut menggunakan minyak urut yang khas boleh membantu lelaki bertahan lebih lama ketika bersetubuh. Caranya ialah dengan mengurut sehala dari pangkal zakar menghala ke hujung zakar, berulang-ulang kali. Tempatkan ibu jari di bahagian atas batang zakar, jari tengah di bahagian bawahnya. Lakukan urutan selama 2 minit atau 99-kali hitungan. Latihan ini boleh dilakukan pada bila-bila waktu lapang, kecuali pada waktu Zohor dan Maghrib.

 

* Urut Memanjangkan Zakar Kebanyakan lelaki merasakan zakar mereka tidak menepati saiz yang sepatutnya. Purata zakar normal lelaki dewasa Malaysia ialah sekitar 4 inci hingga 6 inci, namun perlu diingatkan bahawa kebanyakan lelaki tidak mencapai saiz zakar yang optima. Maka atas sebab ini kaedah mengurut boleh meningkatkan zakar ke tahap yang lebih besar dan panjang.

Dalam satu kajiselidik di Amerika, majoriti wanita di negara tersebut menginginkan lelaki yang mempunyai zakar sekitar 7 inci dengan ukur keliling yang tebal. Alasan yang diberikan mereka ialah untuk dapat merasakan zakar penuh atau sendat di dalam vagina dan supaya kepala zakar dapat menyentuh mulut rahim (cervix atau Batu Meriyan dalam istilah perbidanan Melayu)

 

1. Mengurut zakar untuk memanjangkannya elok dilakukan pada awal pagi. Sapukan sedikit minyak urut pada tapak tangan dan gosok dengan laju untuk memanaskannya.

 

2. Tarik nafas dalam-dalam. Kemutkan dubur, genggam pangkal batang zakar dengan tangan kanan menggunakan ibu jari dan jari telunjuk.

 

3. Lurutkan batang zakar itu membawa tangan ke hujung zakar tapi hendaklah anda berhenti bila sampai ke takuk zakar. Dengan cara ini, anda menghantar lebih banyak darah ke dalam kepala zakar dan dikunci tenagannya oleh cengkaman tangan tadi. Tahan nafas selama 7 kiraan sambil mengekalkan cengkaman itu. Kemudian lepaskan.

 

4. Lenturkan batang zakar ke arah paha kanan dubur. Kemudian lepaskan lenturan itu. Lakukan sebnyak 21 kali.

 

5. Lenturkan batang zakar ke arah paha kiri dubur. Kemudian lepaskan lenturan itu. Lakukan sebanyak 21 kali.

 

6. Pegang kepala zakar, pusingkan zakar mengikut jarum jam sebanyak 21 pusingan. Kemudian lakukan yang sama pada arah berlawanan jarum jam.

 

Saksikan perbezaan pada zakar anda pada hari-hari ke 7, ke-14 dan pada hari ke-21 dan hari ke-40. Sebaik-baiknya anda mengukur zakar terlebih dahulu sebelum memulakan latihan ini.

 CATATAN ISTILAH

Istibra' (Membersihkan sisa-sisa air kencing di dalam zakar) Istibra' dilakukan dengan cara: * Mengusap dengan kuat antara lubang dubur dan zakar sebanyak tiga kali . Usapan hendaklah dilakukan sehala saja dari arah dubur ke telur zakar. * Meletakkan telunjuk di bawah batang zakar dan ibu jari di atas batang zakar dan lalu mengusapkannya dengan tekanan hingga hujung zakar sebanyak tiga kali * Menekan ujung zakar [kepala zakar] tiga kali. Dilakukan seperti memerah kepala zakar, untuk mengeluarkan sisa-sia air kencing.

 

Jika setelah istibra' keluar cairan yang meragukan apakah air kencing atau bukan maka dianggap suci dan tidak membatalkan wudhu tetapi jika tidak istibra', maka dihukumi najis dan membatalkan wudhu'. Antara manfaat amalan Istibra' ialah mencegah masalah Prostate dan masalah radang jangkitan pada saluran kencing.

Thursday, November 18, 2010

Saiz Zakar - betapa besar atau besar zakar

Ramai lelaki tidak tahu betapa besar atau kecilnya saiz zakarnya. Malah secara umumnya lelaki yang punya saiz zakar normal (bersaiz purata) fikir bahawa zakarnya kurang berbanding purata. Setiap lelaki adalah unik dengan caranya tersendiri termasuklah dari segi saiz zakar. Ada lelaki punya zakar yang panjang kurus, sementara ada pula yang besar tapi pendek, dan yang dianggap beruntung oleh sebahagian wanita ialah lelaki yang punya senjata yang panjang dan besar.

Tapi bagaimanakah anda tahu di manakah anda berada?

Bagaimanakah untuk anda bandingkan dengan lelaki purata?

Cara mengukur zakar ialah dengan menggunakan pita pengukur.

Ukurlah panjangnya, besarnya serta kecondongannya bila ia mengeras.

Bila anda sudah mengukurnya bolehlah anda bandingkan dengan saiz purata zakar menurut kajian terkini di Barat.

Purata panjang zakar yang dicapai semasa ghairah dan mengeras diukur dari pangkal batang zakar hingga ke hujungnya ialah 5.8 inci.

Dengan membelitkan pita pengukur di sekeliling pangkal zakar yang sedang mengeras akan diketahui pula berapa besarkah zakar anda.

Purata ialah 5 inci keliling atau 1.6 inci diameter.

Untuk mengetahui darjah kecondongan zakar, berdiri dengan belakang anda bersandar di dinding.

Zakar yang bila mengeras kecondongannya 180 darjah akan menjurus tepat ke dagu anda.

Jika kecondongannya 90 darjah, ia akan menjurus tepat ke depan anda.

Jika 0 darjah ia akan menjurus tepat ke kaki anda. Secara purata, kecondongan zakar bila mengeras ialah 106.8 darjah.

Jika ada keperluan, anda juga boleh mengukur zakar anda ketika ia lembik.

Caranya ialah mengukurnya sejurus saja anda membuka pakaian kerana ini dapat mengelakkan udara panas atau sejuk menyebabkan zakar jadi kecut atau kembang.

Secara purata, panjang zakar bila lembik ialah 3.43 inci.

Adakah saiz zakar itu penting?

 Ini mungkin salah satu soalan yang paling kerap ditanya di seluruh dunia. Ia sebenarnya adalah soalan yang tidak ada gunanya.

 Menurut Institut Kinsey, zakar terpanjang dalam rekod ketika ia mengeras ialah 13 inci sementara yang paling pendek ialah 1.75 inci.

Saiz zakar itu penting hanya dan apabila anda fikir ia penting.

Jika isteri anda mahukan zakar yang besar, maka saiz zakar penting buat dirinya dan hanya dirinya.

Jika anda fikir zakar anda sepatutnya lebih besar, maka saiz zakar penting pada anda dan hanya anda.

Tapi saiz zakar tidak penting hingga ke satu tahap, untuk memberikan rasa fizikal kepada isteri anda.

Ramai wanita melaporkan bahawa ramai lelaki punya saiz zakar yang panjang.

Lubang faraj hanya sekadar 5 inci panjangnya, hatta zakar yang kecil mampu menyentuh setiap sudut dalam lubang faraj.

Rahsia menikmatkan dan menggembirakan isteri dalam jimak tidak ada kaitan dengan saiz zakar.

 Yang penting ialah tumpukan pada gerakan dan tempo dayungan.

Ramai wanita akan setuju bahawa saiz zakar saja tidak cukup untuk memuaskan mereka.

Oleh itu buangkanlah kebimbangan anda tentang saiz zakar anda dan tumpukan kepada teknik atau seni jimak.

Tuesday, November 16, 2010

Resdung Zakar

SAYA mengeluarkan air mazi yang terlalu banyak sewaktu teruja atau dikenali sebagai resdung zakar. Adakah selamat bagi isteri saya yang menghisap dan menelan air mazi berkenaan?


INGIN TAHU

Muar, Johor

Air mazi yang keluar membasahi mukosa salur kencing mengurangkan keasidan cecair dalam ruang salur kencing dan membersihkan saluran itu daripada kuman dan bekas kencing.

Air mazi itu juga boleh digunakan untuk melicinkan penghujung alat sulit lelaki supaya mudah dimasukkan ke dalam pembukaan kelamin pasangannya.

Jika air mazi berlebihan, ia boleh membuatkan keadaan yang kurang selesa kepada pasangan kerana akan membuatkan corong alat sulit wanita tersangat lembap dan hubungan tidak seronok kerana keadaan 'becak'.

Bagi lelaki pula, pengeluaran air mazi yang banyak seolah-olah menggambarkan dia hilang perasaan teruja sebelum sempat klimaks kerana dia akan dapati apabila air mazi keluar dengan banyak, tahap kekerasan ereksinya mula menurun!

Bagi sesetengah budaya (seperti di Bangladesh dan Pakistan) pengeluaran air mazi yang banyak menggambarkan ereksi yang lemah dan lelaki yang mengalami perkara itu rasa tertekan kerana takut pasangannya tidak puas! Dalam pandangan Islam, air mazi itu najis dan menelan air mazi itu hukumnya menelan najis!

Jadi jika anda masih amalkan seks oral bersama pasangan, anda boleh gunakan kondom kering membalut ereksi. Cara ini dapat mengelak isteri tertelan air mazi dan terhindar daripada terkena jangkitan jika secara kebetulan wujud kuman dalam air mazi anda.

Sunday, November 14, 2010

Zakar menegang keatas serta tidak menentu

SAYA berumur 38 tahun dan masalahnya apabila ereksi, alat sulit saya menegang ke atas serta tidak menentu. Apabila berjimak, isteri saya mengadu sakit kerana alat kelamin saya tidak boleh digerakkan mengikut posisi dikehendaki yang membuat saya juga kurang selesa. Bagaimana mengatasi masalah ini?

MAHU TAHU
Kuala Lumpur

Anda mengalami posisi ereksi yang menegak keras mendongak ke atas yang bergelar 'hyperextension'. Keadaan ini mungkin berlaku akibat amalan anda memposisikan alat kelamin ke atas ketika memakai seluar dalam sejak kecil lagi.


Ketika tidur ereksi berlaku dan keadaan meniarap membuatkan alat sulit mendongak ke atas! Jadi, dalam keadaan begitu memang sukar bagi anda melakukan posisi yang beraneka kerana ereksi luar biasa itu.

Keadaan ini dapat diatasi dengan anda menjalani pembedahan kecil untuk memotong sedikit tisu ikatan antara pangkal alat sulit itu dengan tundun. Cara tanpa pembedahan ialah menggunakan alat penarik kelamin yang bergelar andropenis dan memposisikan alat itu ke bawah supaya alat sulit itu akan melengkung ke bawah ketika ereksi kelak.


Saya tidak syorkan anda mengurut atau menarik alat kelamin dan jangan membeli alat dari Internet kerana apa yang anda akan dapat ialah alat ciplak yang boleh merosakkan alat sulit anda.